Sayu : Mama cepatlah SEMBUH rayu anak .. Saksi cerita DETIK cemas dalam KESAKITAN mangsa tembak Puan Nurul Huda (5Gambar)

KUALA LUMPUR: Salah seorang mangsa tembak secara rambang di Pulau Pinang adalah Puan Nurul Huda Binti Abdul Aziz 38' yang merupakan Eksekutif TNB di Bayan Baru Pulau Pinang.

Kisah Puan Nurul Huda kurang mendapat liputan, Puan Nurul Huda merupakan ibu kepada 3 cahaya mata.

Semalam Puan Nurul sekarang berada di GH PP dan pagi ni menjalani pembedahan bagi mematikan kuman akibat terkena tembakan.Puan Nurul berada dalam keadaan stabil.Rata-rata pelayan media sosial medoakan agar Puan Nurul Huda cepat sembuh dan kembali kepada keluarga yang mana anak-anak nya masih kecil setiasa merinduinya sebagai ibu

Salah seorang saksi yang berada ditempat kejadian En Mohd Zaidi Ghazali meceritakan detik cemas yang mana Puan Nurul Huda merintih kesakitan dan berada didalam keadaan terkejut sebelum dihantar oleh orang awam ke Hospital.

Astro awani melaporkan Tiga individu maut dan dua cedera dalam satu kejadian menembak di lebuh raya di Pulau Pinang hari ini.


Dalam kejadian 7.15 petang tadi, mangsa dilaporkan ditembak dalam kereta di lebuh raya Tun Dr Lim Chong Eu.Salah seorang maut dipercayai bergelar Datuk.Sementara itu, dua tercedera termasuk seorang perempuan dan jurukamera sambilan RTM, Muhamad Amirul Amin yang sedang dalam perjalanan membuat liputan majlis perasmian Pesta Pulau Pinang di Sungai Nibong.Menurut rakan Muhamad Amirul, Muhammad Iskandar Osman yang merupakan seorang wartawan sambilan, mereka berhenti di lebuh raya tersebut selepas melihat seorang lelaki menghunus pistol ke arah seorang lelaki yang sedang terbaring di atas jalan raya. 


Muhamad Amirul berjalan ke arah salah seorang mangsa namun satu tembakan dilepaskan ke arahnya dan terkena bahagian dada beliau. 

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid mengesahkan kejadian tembakan tersebut. 

No comments

Powered by Blogger.