Sayu : Maafkan KAMI gagal keluar kan anda .. mangsa tersepit kami lihat dia meraung di telan Api (8Gambar)

Sandakan : Orang ramai yang berada ditempat kemalangan kereta dan bas  telah berusaha sedaya upaya untuk mengeluarkan mangsa yang tersepit namun gagal.

Mereka hanya mampu melihat mangsa meraung ditelan api yang marak dengan cepat akibat pelanggaran itu.

Bernama melaporkan seorang pemandu kereta rentung selepas kenderaan yang dipandunya berlanggar dengan sebuah bas ekspres di Jalan Kem Tentera dekat Sandakan awal hari ini.

Ketua Bomba dan Penyelamat Sandakan Anddre Andrew berkata akibat pelanggaran itu, mangsa terperangkap di dalam kenderaan itu dan diikuti dengan enjin kereta Proton Saga dan bahagian hadapan bas itu terbakar.Beliau berkata kes dikendalikan oleh polis dan mayat mangsa dihantar ke Hospital Duchess of Kent Sandakan untuk bedah siasat.

Anddre berkata pihaknya menghantar sebuah jentera dengan enam anggota ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan kecemasan pada 6.29 pagi.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sandakan ACP Zabidi Md Zain berkata mangsa dikenali sebagai Zulmat Ajilani, 41.

Katanya siasatan awal mendapati, apabila mangsa tiba di lokasi kejadian kenderaan yang dipandunya hilang kawalan lalu masuk ke arah bertentangan dan melanggar bahagian hadapan bas yang sedang dalam perjalanan dari arah Kampung Tinosa menuju ke bandar Sandakan.

Menurutnya ketika kemalangan itu berlaku, mangsa tersempit dan tidak dapat dikeluarkan oleh orang awam.

Beliau berkata pemandu bas berumur 51 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan.

No comments

Powered by Blogger.