Sayu : Tak sangka ini perjalanan TERAKHIR mereka .. Saga dan Alza bertembung 4 maut (5Gambar)

Kota Tinggi : Perjalanan kedistinasi berbeza adalah perjalanan terakhir bagi 3 sekeluarga ini Arwah Shaffi, isteri dan anak maut kereta Alza mereka bertembung SAGA , manakala Arwah adik Atikah  yang menaiki Saga juga maut.
Empat maut dalam kemalangan yang membabitkan dua kenderaan di Kilometer 77 Jalan Kota Tinggi-Mersing berhampiran FELCRA Sungai Ara di sini, petang tadi.
Dalam kejadian 4.40 petang itu, mangsa yang maut dipercayai pemandu PERODUA Alza, Md Shafi'i Kassim, 56, dan dua lagi penumpang kenderaan terbabit, Asnah Kassim, 54, dan Siti Nurullfarhah Md Shafi'i, 20.Dalam kemalangan itu juga, dipercayai penumpang Proton Saga BLM, Nora Atika Sazumi, 13, turut maut di tempat kejadian.
Penumpang lain dalam Proton Saga BLM dan pemandunya yang difahamkan ahli keluarga remaja itu masih belum dikenal pasti identitinya dan dibawa ke Hospital Kota Tinggi untuk rawatan selanjutnya.
Difahamkan, PERODUA Alza yang dipandu Md Shafi'i dalam perjalanan dari Kota Tinggi ke FELDA Tenggaroh Timur 2 dekat Mersing, manakala Proton Saga BLM itu dari Kuala Terengganu ke Bandar Penawar, Desaru di sini.
Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Rahmat Othman ketika dihubungi mengesahkan kejadian, namun pihaknya masih menunggu butiran lanjut mengenai kemalangan berkenaan.

3 comments:

  1. Perodua Alza 2020 adalah tujuh tempat duduk paling berpatutan di Malaysia, dengan harga permulaan hanya sedikit lebih RM 54,000 untuk varian penghantaran termurah.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.