Sayu : Al -fatihah SAHABAT.. Sungguh tenang WAJAH mu tak menggambarkan diri mu menanggung DERITA (3Gambar)

Perkenalan dilaman sosial dia antara Nor Amalin  dan Puan Haslinda cukup mengujakan diri Amalin, Puan Haslinda yang dikenali nya dilaman sosial seorang yang sangat cantik dan peramah dengan rakan-rakan nya dan tidak lokek berkongsi rahsia kecantikan diri nya.

Disebalik raut wajah Puan Haslinda yang tenang dia menderita diserang Kanser Pundi kencing namun dia tetap tabah menjalankan perniagaan online bersama-sama rakan facebooknya.

Ini luahan sayu salah seoarang rakan facebook Puan Haslinda iaitu Nor Amalin yang terkejut Puan Haslinda yang dipanggil nya adik kini telah tiada dia telah dijemput ilahi akibat penyakitnya itu.

Sayang ,, sungguh tenang Wajahmu. Seolah-olah tiada satu beban yg menggambarkan kau menanggung penderitaan . Ya Allah 😢 Sungguh cepat Engkau Ambil Insan Sebaik ini dari Kami . Baru rasa Semlm kami bersama . Hari ini baru terlintas niat nk whatsapp nk ajak lin jumpa. Sungguh akak tak percaya Dik begitu cepat awak tinggalkan akak . Br pun kita xknl tapi dgn awak akak Rasa kasih sayang akan dgn adik . Tenanglah dik disana , Syurga Pasti buatmu dik , Kau manusia yg hebat , tabah dan kuat . Akak percaya kita pasti bertemu disana Kelak.. Al-Fatihah buatmu Sayang 😭 cukup wajah lin yg cantik bersih menggambarkan Hati lin sangat bk . Ujian yg hebat untuk orang yg hebat Dan adik seorang yg hebat sehingga hembusan nafas terakhir adik , adik masih berjuang . Dan sampai saatnya Allah ambik adik kembali . Rehatlah dik , akak tahu dah bnyak sangat adik berjuang, adik letih sangat sebb tu ALLAH rehatkan adik . Akak xkn lupa adik . In Shaa Allah kita akan berjumpa disyurgaNYA kelak ...

Semoga Nor Amalin dan sahabat-sahabat yang lain tabah di permergian arwah dan semoga suami arwah En Syawzan tabah atas kehilangan isteri tercinta.
Puan Haslinda Suami dan Anak 
Kisah ini boleh dijadikan pengajaran kepada insan-insan diluar sana yang senasib arwah, walaupun sakit tetap kuat melawan apa yang dihadapi, namun hanya yang maha esa mampu menentukan segalanya Al Fatihah.

No comments

Powered by Blogger.