Sayu : Ya Allah berilah kesembuhan pada Nurul Ain Jururawat HSA..dia kini bertarung nyawa di ICU (8Gambar)

Johor Bahru : Tugas nya tidak boleh dipertikaikan dalam membantu memberi rawatan di tempat nya bertugas ini lah ini Nurul Ain Syawqah Wardiah yang gambar nya kini telah viral dilaman sosial.
Beliau merupakan salahseorang Staff di HSA yang ditimpa malang dalam insiden kebakaran pagi tadi di Wad ICU HSA.
Rata-rata nitizen dimedia sosial medoakan kesihatan jururawat ini yang sanggup megadai nyawa nya demi tugas akhir nya dia juga turut ditimpa musibah.

Nurul Ain Syawqah Wardiah berasal dari Termeloh Pahang segala indetiti mengenai jururawat ini tidak banyak didedahkan mungkin bagi memberi penghormatan pada mangsa dan keluarga.
Mengikut laporan Harian Metro Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, dalam catatan di Facebook, berkata satu-satunya pesakit yang berjaya diselamatkan dari ICU Hospital Sultanah Aminah (HSA), kini berada dalam keadaan kritikal dan dipindahkan ke Unit Kebakaran, Hospital Sultan Ismail.
"Seramai 10 staf (HSA) terjejas oleh kebakaran itu dengan tiga daripadanya dimasukkan ke ICU di Hospital Sultan Ismail. Tujuh yang lain mengalami kecederaan ringan dan sedang dipantau rapi," katanya.

No comments

Powered by Blogger.