Sayu : Pengantin 10 hari ..Suami maut dijemput ilahi dalam kemalangan pagi tadi (8Gambar)

GURUN: Baru 10 hari pasangan ini melangsungkan perkahwinan mereka yang berlangsung pada 17 sept lalu, mereka masih dalam fasa bulan madu, namun pagi ini si isteri dan keluarga dikejutkan dengan kemalangan yang menimpa pengantin lelaki.

Apa yang berlaku amat mengejutkan namun kita tidak boleh melawan kehendak takdir pengatin lelaki arwah Shaidi maut dalam kemalangan pagi tadi, semoga isterinya Puan Nurnaqiah tabah menghadapi dugaan yang maha ini.

Seorang lelaki maut selepas motosikal ditunggangnya merempuh belakang lori milik Projek Penyelenggaraan Lebuhraya Berhad (PROPEL Berhad) di Kilometer 74 Lebuhraya Utara-Selatan arah utara, di sini hari ini.Kejadian kira-kira jam 10.30 pagi ketika mangsa, Muhammad Shaidi Che Othman, 27, dalam perjalanan dari arah Sungai Petani untuk pulang ke rumahnya di Padang Pusing, Pendang.


Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Md Zukir Md Isa, berkata mangsa merempuh belakang lori yang berhenti di laluan kecemasan untuk meletakkan kon bagi menjalankan kerja penyelenggaraan jalan.


"Mangsa yang cedera parah di kepala disahkan meninggal dunia di tempat kejadian dan mayatnya dibawa ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) di Sungai Petani untuk bedah siasat," katanya.
Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. -DTR

No comments

Powered by Blogger.